JANEZ BONČINA BENČ & BAND
Petek, 06.07.2018

Janez Bončina Benč je glasbeni velikan. S svojim dolgoletnim delom je kreativno sooblikoval in bistveno prispeval k razvoju slovenske glasbe in popularne kulture. V štiridesetletni karieri je nanizal vrsto nepozabnih uspešnic, ki si jih mladina danes prepeva prav tako na glas, kot so jih prepevali ob njihovem nastanku: Gvendolina, Maja z biseri, Ob šanku, Kadar ognji dogorijo, Ta noč je moja…
JANEZ BONČINA BENČ & BAND
GORAN BOJČEVSKI - CLASSICAL MEETS BALKAN NUEVO
Torek, 10.07.2018

Klarinetist in skladatelj se z 12 glasbeniki vrača na Anin festival z novim projektom, imenovanim Classical meets Balkan Nuevo. Projekt postavlja v ospredje predvsem klasično avtorsko glasbo, obarvano z »etno« ritmi, ki segajo od valčka pa vse do kompleksnih 20/8 ritmov. Na programu bomo lahko slišali tudi avtorski klezmer ter predelavo makedonske ljudske pesmi Zajdi, zajdi.
BALKANSKI PORTRETI
NOREIA
Petek, 13.07.2018

Zasedba izkušenih mladih glasbenikov preigrava tradicionalne irske, škotske in bretonske pesmi, a ne vedno na povsem tradicionalen način! Njihov repertoar predstavljajo tako živahne instrumentalne skladbe kot tudi umirjene in malce zasanjane balade. Nikakor pa seveda ne gre brez standardnih, pivsko-veseljaških pesmi. Kombinacija irske živahnosti in keltske zasanjanosti vas zagotovo ne bo pustila hladnih!
NOREIA
NO NAME AKUSTIČNI R & BLUES BAND
Petek, 20.07.2018

Skupina igra moderni kitarski blues, s pridihom klasičnega rocka in r’n’b-ja. Njihov program obsega njihove priredbe znanih blues izvajalcev, s katerim pritegnejo širšo publiko. Skupina je igrala po vsej Sloveniji (Satchmo, Kulturno Glasbeni Brlog, Teater kafe, Piran…) in v tujini (Dubrovnik, Avstrija, London, Camden Centre…) na bikerskih meetingih in različnih festivalih.
NO NAME AKUSTIČNI R & BLUES BAND
MUSICA CAMERATA
24.07.2018 – 14.08.2018

Salonski orkester Musica Camerata že več kot štirideset let deluje kot zdraviliški orkester v Rogaški Slatini. Orkester sestavljajo: priznani umetniki, akademsko izobraženi solisti, orkestrski glasbeniki vseh slovenskih orkestrov, profesorji Univerze v Ljubljani in Mariboru, profesorji Srednjih glasbenih in ostalih glasbenih šol ter absolventi Akademije za glasbo.
Bogat repertoar zajema valčke, serenade, operetne zvrsti, skratka priljubljene skladbe skladateljev, kot so Strauss, Waldteufel...
MUSICA CAMERATA
BASSELESS
Torek, 07.08.2018

Skupino petih članov z različnih koncev Slovenije združuje ljubezen do glasbe in skupnega ustvarjanja. Izvajajo a cappella priredbe pesmi široke palete žanrov: pop, rock, disco, dance, funk, jazz, blues, ter lastno avtorsko glasbo. Izrazit in prepoznaven glasbeni izraz, ki velikokrat vsebuje zanimive vložke popularne komercialne in ritmične techno glasbe, začinijo z elementi melanholičnega jazza in s tem zadovoljijo še tako izostreno uho glasbenih sladokuscev.
BASSELESS
BOSSA DE NOVO
Petek, 10.08.2018

Bossanova je že zdavnaj nehala biti lokalni fenomen: postala je svetovna glasba, ena od univerzalnih glasb svetov. Ušesa v bendu Bossa de Novo so v brazilski glasbeni tradiciji, ki je sama po sebi nagnjena k zlivanju različnih ritmičnih in harmonskih izrazov, očitno našla vabljiv zvok. Bossanova se evropskemu človeku zdi oddaljena, ker (podobno kot samba) operira z neparnimi ritmičnimi strukturami. S petimi poudarki v štirih dobah ritmičnega vzorca odpira skrivnostno asimetrično občutje, ki sproža posebna harmonska razmerja in je v tem blizu spontanemu človeškemu govoru.
BOSSA DE NOVO
OKUSTIČNI & JADRANKA JURAS
Torek, 14.08.2018

Akustična zasedba z odličnimi glasbeniki izvaja soul, funk in RnB ter nekatere komade, ki si jih nikoli ne bi predstavljali v izvedbi treh vokalov in akustične kitare. Slišali boste: Ain't nobody-Chaka Khan, Kiss-Prince, Man in the miror-Michael Jackson,…
JADRANKA JURAS & OKUSTIČNI
ZAKLJUČNI KONCERT MUSICE CAMERATE Z OPERNIM PROGRAMOM
Sreda, 15.08.2018

Zaključni koncert 10 članskega orkestra Musica Camerata s posebnim opernim programom. Orkestru se bosta pridružila dva operna pevca.
ZAKLJUČNI KONCERT MUSICE CAMERATE Z OPERNIM PROGRAMOM
ROYAL GARDEN DIXI BAND
Petek, 17.08.2018

Orkester sestavljajo priznani hrvaški glasbeniki, ki jih druži strast do novega jazza, dixielanda in swing glasbe. Skupina je od začetka delovanja do danes, nastopila na mnogih večjih dogodkih širom hrvaške.
ROYAL GARDEN – ZAGREB DIXIE BAN
VEČER OPERNIH ARIJ
Nedelja, 19.08.2018

Tradicionalni operni koncert, se vsakoletno izvede pod vodstvom Maksimiljana Cenčiča, ki ga je kmalu pot kot dirigenta in kasneje kot direktorja zagrebške opera ponesla v Zagreb. Trenutno živi in ustvarja na Dunaju kot edini redni dirigent dunajske opera, hkrati pa kot professor ponuja tudi šolanje iz glasbe, opere, operete, igranja in baleta.
VEČER OPERNIH ARIJ
OXANA & LA BANDA
Torek, 21.08.2018

Nov projekt vrhunske violinistke Oksane Pečeny Dolenc združuje pet profesionalnih glasbenikov, aktivnih na slovenski glasbeni sceni. Oksana je kot čudežni otrok začela svojo glasbeno pot v rodnem Kijevu, danes pa je koncertna mojstrica SNG Maribor. Oksana išče vir inspiracije v klasiki, v koreninah. Pri Sarasateju in drugih violinskih velikanih. A tudi onkraj tega. Onkraj klasike in tanga. Včasih cigansko razpuščeno, včasih v domišljiji znanih napevov, včasih v neznanem polju nove ustvarjalnosti, vedno pa sveže, na drugačen način.
OXANA & LA BANDA
IGOR LEONARDI & NERMIN PUŠKAR – BALKAN IMPRESSIONS
Petek, 24.08.2018

Igor Leonardi je bil kitarist samouk do leta 1980, nato na graški glasbeni akademiji, zatem se je po Aziji in Afriki izpopolnjeval v etno glasbi, nato pa živel v ZDA, kjer se je učil pri mednarodno priznanem glasbeniku Donu Cherryju in poleg znanih jazzovskih glasbenikov sodeloval tudi s člani rock skupine Metallica. Letos se bo Leoanrdi na Aninem festival predstavil s projektom Balkan Impressions, kjer bo s kitaro in synthesizer-om nastopil še s priznanim glasbenikom, kitaristom in vokalistom Nerminom Puškarjem.
LEONARDI PROJEKT 2018
MASCARA
Torek, 28.08.2018

Zasedbo sestavljajo akademsko izobraženi glasbeniki, vidni ustvarjalci v domačem in širšem umetniškem prostoru. Njihova glasba polnokrvno, neposredno in zgoščeno pretaka hrepenenja, ujeta med ulicami Montevidea, Buenos Airesa, Lizbone…, med bordeli in milongami…, med radostjo in bolečino…, med trgovci, mornarji in afriškimi priseljenci… To je glasba, ki igra ponoči, ki prihaja z luno in umira s soncem…
MASCARA
AVTOMOBILI
Petek, 31.08.2018

Avtomobili veljajo za eno najbolj plodnih, izvirnih in prepoznavnih rock skupin na Slovenskem.

Na bogati tridesetletni glasbeni poti so nanizali kar osem avtorskih studijskih albumov, s katerih še danes presenetljivo sveže in brezčasno zveni zajeten zalogaj velikih uspešnic, kot so Argentina, Ona nosi uniformu, Skozi leta, V mrzlih dvoranah, Pot domov, Hvala za pisma, Ljubezen ne stanuje tu, Enakonočje, Sama, Gospodar, če naštejemo le nekatere.
AVTOMOBILI

Anin festival 2018 so omogočili: